Vilafranca enceta una campanya per evitar la proliferació de coloms

0
133
El regidor Jordi Junyent i la cap del servei de Salut Pública, Núria Sanromà.

“Per la seva salut i la de tothom, no alimentis els coloms” aquesta és la campanya que l’Ajuntament de Vilafranca encetarà a partir de dilluns per intentar posar fre a la proliferació de coloms a la ciutat. I ho farà adreçant-se especialment als establiments de restauració amb terrassa a la via pública: “Els coloms sobrealimentats crien més. Com que en els darrers anys han augmentat el nombre d’establiments amb terrasses, els coloms han après que allà hi ha menjar i s’hi acomulen”, explica Núria Sanromà, cap del servei de Salut Pública.

Per evitar que els coloms hi vagin cal, per una banda, que ningú els alimenti “ni amb molles” i, per l’altra, és necessari que les taules i el terra estiguin lliures de restes d’aliments. Per fomentar aquests bons hàbits l’Ajuntament visitarà un total de 155 establiments de Vilafranca que tenen taules i cadires a l’aire lliure i informarà tant als clients com als titulars dels establiments, als quals se’ls lliurarà el material de difusió de la campanya (fulletons i enganxines per les taules).

Paral·lelament, des del servei de Salut Pública s’han començat a tancar edificis abandonats que concentren zones de nidificació. L’antiga caserna de la Guàrdia Civil ha estat dels primers on s’ha intervingut, així com en algun local buit de la plaça Marià Manent o l’antiga nau de Cal Berger. De la mateixa manera, es segueix apostant per l’ús de dispensadors de pinso amb nicarbazina per reduir la capacitat reproductiva dels coloms (hi ha 5 dispensadors automàtics en diferents espais).

4.000 coloms

A Vilafranca es calcula que hi ha una colònia de més de 4.000 coloms. “És una densitat que correspon a una ciutat mitjana com la nostra, però comencem a estar al límit. Per això és important prendre mesures perquè no vagi a més”, comenta Sanromà.

L’Ordenança municipal reculadora de la protecció dels animals i la seva tinença prohibeix expressament alimentar els coloms tant a la via pública, com a les zones privades exteriors com portals, finestres, terrasses, balcons o patis interiors. La seva infracció pot comportar multes d’entre 100 i 400 euros.

 

FER UN COMENTARI