L’Alt Penedès rebrà una injecció econòmica de 7.804.500 euros de la Diputació de Barcelona per millorar les infraestructures de subministrament d’aigua potable obsoletes o en mal estat amb l’objectiu d’evitar el malbaratament d’aigua a causa de les pèrdues a la xarxa de distribució, i així, incrementar l’estalvi d’aigua potable. Concretament, aquesta inversió preveu cobrir actuacions com la renovació de canonades, la instal·lació de mecanismes automàtics de regulació de la pressió de la xarxa o d’altres elements que permetin l’aprofitament d’aigües freàtiques.

En aquest sentit, cada ajuntament rebrà un import mínim de 100.000 euros que podrà incrementar en funció d’un conjunt de variables, i sota uns criteris objectius de transparència i equitat. “Aquest pla de millora dona resposta a les necessitats expressades pels municipis amb una anàlisi exhaustiva de quines eren les situacions i les demandes dels diferents ajuntaments respecte de les condicions de les seves xarxes de distribució d’abastament”, ha explicat Lluïsa Moret, presidenta de l’ens provincial.

L’impacte esperat amb aquesta inversió és un estalvi total d’aigua potable de 12,5 hm³ per any a la província de Barcelona, equivalent a 5.000 piscines olímpiques. Això es deu al fet que, en general, molts municipis de la província tenen les xarxes envellides per manca de manteniment i reposició d’aquestes fet pel qual el seu rendiment és, en terme mitjà, molt inferior al mínim desitjable del 80%, especialment en municipis de menys de 20.000 habitants.

FER UN COMENTARI