L’IEP entrega els primers Premis Penedès de Recerca

0
132
L'acte d'entrega dels premis de Recerca de l'IEP.

L’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP) va entregar el passat 27 de juny els primers Premis Penedès de Recerca, en el marc de la Festa de la Recerca Jove Penedès que es va celebrar a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú. A aquesta primera convocatòria s’hi van presentar 16 treballs d’un total de 12 centres educatius de la vegueria, quatre de l’Alt Penedès, quatre del Garraf, tres del Baix Penedès i un de l’Anoia.

Eren treballs que havien de centrar la seva recerca en àmbits del coneixement diversos (enologia i viticultura, medi ambient, tecnologia, cultura popular, educació), però sempre dins del territori penedesenc. El primer premi, dotat amb 1.000 euros, va ser pel treball Creació d’un dispositiu d’optimització agrícola, presentat per Pau Milà Puig de l‘Escola Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia.

El segon premi, dotat amb 750 euros, se’l va endur el treball Les músiques de la Festa Major del Vendrell, presentat per Antònia Lluch Juncosa de l’IES Andreu Nin del Vendrell. Pel que fa al tercer premi, de 400 euros, es va entregar ex aequo entre el treball La recepció de la llei de garantia integral de la llibertat sexual per part dels adolescents, d’Aina Ruiz de Castanyeda Gilbert de l’IES Joaquim Mir de Vilanova i la Geltrú, i el treball Estudi comparatiu de diferents soques de llevat en el vi, de Júlia Segura Juncosa de l’Escola Sant Josep de Sant Sadurní d’Anoia.

El president de l’IEP, Ramon Arnabat, va assenyalar durant l’acte que les dues raons per impulsar aquests premis han estat fomentar la recerca entre els joves i fomentar el sentiment penedesenc. El jurat va estar integrat per 10 persones de diversos perfils professionals, en uns premis que han estat patrocinats pels Serveis Mèdics Penedès, l’assessoria Rius i Rius, la Xarxa de Comunicacions Alternatives i el mateix Institut d’Estudis Penedesencs.

 

FER UN COMENTARI