Vilanova reobre dissabte el Museu Víctor Balaguer, tancat des de 2022

0
51

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer es prepara per tornar a rebre visitants aquest dissabte, 6 de juliol. Ho fa amb “optimisme”, després de més de dos anys tancat al públic per unes obres en el sistema de climatització del museu. Un cop acabades, l’equipament tornarà a obrir portes per celebrar el bicentenari del naixement de Víctor Balaguer.

El museu va tancar el març de 2022 per fer obres en el sistema de climatització. Una intervenció que suposa una millora en l’eficiència energètica de l’edifici i la conservació de les col·leccions del museu. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova, Teresa Llorens, ha explicat a La Fura que ha estat una actuació “complexa” perquè abans de començar les obres es va haver de desmuntar el museu i, després, reubicar totes les peces.

En aquest sentit, Llorens avança que els visitants es trobaran amb unes instal·lacions “actualitzades”, si bé “no hi haurà grans canvis”. La regidora de Cultura insisteix que “el gruix de les obres ha quedat amagat”, però que durant aquest temps també han treballat per repensar l’espai amb una mirada més femenina. “Hem rescatat algunes de les obres que van fer dones al mateix Balaguer”, afegeix.

Aquesta intervenció, que ha tingut un cost de gairebé 900.000 euros, ha estat un dels reptes més importants de la regidoria de Cultura per al que consideren el museu de referència de la ciutat. Dos anys després, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer tornarà a acollir visitants aquest dissabte, a partir de dos quarts de set del vespre. Serà en el marc d’una vetllada festiva, amb música i amb la possibilitat de visitar les instal·lacions fins a les deu de la nit.

La reobertura també serà l’epicentre del bicentenari del naixement del seu fundador, Víctor Balaguer, tot i que el Consistori ha començat a trepitjar l’accelerador per recuperar la seva figura i el seu llegat amb diverses activitats que es desenvoluparan a la biblioteca del museu al llarg de l’any.

FER UN COMENTARI