El conseller de Salut de la Generalitat, Manel Balcells, ha visitat aquest dimecres 3 de juliol els nous espais de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, que entraran en funcionament el setembre. Es tracta d’un nou edifici annex on hi ha una Unitat de Diàlisi i una àrea de formació i docència, així com nous espais de rehabilitació i digestiu a l’edifici antic.

Balcells ha destacat especialment el que suposarà pels ciutadans de Vilafranca i els seus entorns poder tenir una Unitat de Diàlisi al centre, ja que fins ara s’havien de desplaçar a l’Hospital Sant Antoni Abat de Vilanova per rebre aquest tractament. “Són moltes hores que cal passar per fer la diàlisi i és una millora de la qualitat poder-ho fer a prop de casa”, ha afirmat el conseller. La unitat té dues sales de tractament amb capacitat per a 20 persones, una sala per a possibles aïllats amb capacitat per a cinc persones i una sala d’entrenaments per a la diàlisi peritoneal.

Alhora, Balcells ha posat èmfasi en les millores que s’han fet a l‘àrea d’endoscòpia i a l’àrea de rehabilitació, així com la posada en marxa de la nova àrea de docència que “permetrà consolidar la formació”. Aquesta, situada a la segona planta del nou edifici, consta de cinc aules amb capacitat per a 200 alumnes. La inversió per tirar endavant aquests treballs ha estat de 6,3 milions d’euros, inclosos en el pla d’inversions plurianual de 42 milions al CSAPG que està previst per al període 2023-2027.

L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, s’ha mostrat satisfet per aquesta ampliació, recordant que la Unitat de Diàlisi “és un gran benefici que ha estat molt reclamat per la ciutadania durant molt de temps”. Aquest diumenge 7 de juliol es farà una jornada de portes obertes al nou edifici de les 11.00 a les 13.00 hores, on es podrà visitar l’àrea de Diàlisi i conversar amb alguns dels professionals responsables.

FER UN COMENTARI