Contracte rècord: el Govern adjudica la gestió d’Idiada per 428 milions d’euros

0
67
Un treballador d'Applus Idiada. Foto: ACN / Gemma Sánchez

La Generalitat de Catalunya ha adjudicat provisionalment el nou contracte de gestió d’Idiada al grup alemany Applus, que ha guanyat de nou el concurs per controlar el 80% d’aquest centre tecnològic de la indústria automobilística ubicat a Santa Oliva. L’adjudicació s’ha fet per 428 milions d’euros, una xifra que gairebé duplica el preu de sortida, que era de 238 milions.

Segons ha confirmat el Departament d’Economia, el grup alemany ha estat l’únic que ha presentat una oferta per controlar Idiada, després que l’empresa de certificació TÜV Rheinland, també alemanya, es retirés del procediment. Quan es faci l’adjudicació formal, Applus controlarà el 80% de la companyia tecnològica durant 25 anys, mentre que la Generalitat mantindrà el restant 20%.

A banda dels 428 milions que el Govern rebrà per l’adjudicació, Applus haurà d’abonar cada any un 20% dels dividends que generi l’empresa, així com un cànon de quatre milions d’euros anuals i un pagament addicional corresponent al 2% de l’Ebitda generat per la companyia. Tota l’operació suposarà que la Generalitat ingressi uns 800 milions d’euros per aquest contracte, en el que serà la principal operació patrimonial de la seva història.

El grup alemany ha obtingut una puntuació de 18,8 punts sobre un total de 20. S’han valorat aspectes com la proposta d’inversions (la companyia s’ha compromès a invertir a Catalunya cada any un mínim del 9% de la seva facturació), els programes de col·laboració amb els centres d’FP de la vegueria o el compromís amb la paritat als òrgans de direcció.

 

 

FER UN COMENTARI