Aquest dimarts 9 de juliol l’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, i la regidora de Cultura, Marta Castellví han presentat en una roda de premsa la programació i el cartell de les Fires i Festes 2024, que comptarà amb una pregonera que és una de les cares més conegudes de TV3 i del municipi: la periodista de guerra Roser Oliver. Unes fires i festes que tindran una seixantena d’actes. El pressupost global, 124.000 euros.

L’alcalde Pere Vernet és qui ha anunciat la pregonera que pujarà al balcó de l’Ajuntament el divendres 6 de setembre. “La Roser Oliver està molt implicada per tal de transmetre l’actualitat que està, malauradament, succeint al Pròxim Orient”. “Aquesta ha estat una de les dificultats que hem tingut per tal que pugui acceptar l’encàrrec, és un pregó que es va gestar fa aproximadament dos anys”, ha explicat. Conscient que les circumstàncies d’aquest conflicte són canviants, Vernet ha manifestat que “entenem que si hi ha algun contratemps a escala internacional, hauríem de buscar una alternativa”.

Filla de Cal Calixtus, Roser Oliver Olivella ha viatjat a més de setanta països on ha cobert multitud de conflictes bèl·lics, com el genocidi de Ruanda, la guerra de Bòsnia, la guerra de Kosovo, el conflicte entre Israel i Palestina o la guerra de l’Afganistan. Durant onze anys va formar part del programa 30 minuts, l’any 2019 va passar a la secció d’Internacional dels Informatius de TV3 i el 2022 es va convertir en la nova corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio al Pròxim Orient, des de la ciutat de Jerusalem.

Una programació descentralitzada

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Marta Castellví, ha desgranat la programació d’enguany que se centrarà entre el 6 i el 9 de setembre, tot i que els actes previs iniciaran el dissabte 31 d’agost amb la nova Escampada Juvenil. L’Escampada de Fil·loxeretes serà el dissabte 7 de setembre, i la Festa de la Fil·loxera, el diumenge 8. Hem apostat per una oferta “descentralitzada”, ja que els actes tindrann lloc al parc de la Rambla, el parc Lluís Companys, la plaça de l’Era d’en Guineu o l’esplanada del CAP.

Pel que fa a la programació musical, el 31 d’agost hi haurà concert de versions amb el grup Miops i sessió de DJ. Després del correbars, divendres 6 de setembre, hi haurà el concert amb el grup de versions La Oreja de Tik Tok i Los 40 DJ’s, el dissabte 7 serà el torn de DJ Greska Show i PD Pekadores. Diumenge 8, nit amb Xaloc Events i dilluns 9 concert amb ànima i DJ Anna Koreana. Finalment, dimarts 10 hi haurà la Festa del Mestissatge.

Un cartell inspirat en Lautrec

També s’ha fet públic el cartell de la festa, enguany dissenyat per l’artista local Anna Arnan, qui s’ha inspirat en els cartells d’Henri de Toulouse-Lautrec per a la imatge que consta d’un marc que representa una parra plena de raïm i una noia brindant amb una copa de cava. “Vull comunicar les arrels de les Fires i Festes: l’agricultura i la verema”, ha explicat Arnan. “Pel que fa a la paleta de colors hi predomina el groc fil·loxera, tot i que també és veritat que hi ha altres entitats que impulsen actes festius”, ha afegit.

Aquest no serà l’únic cartell que dissenyarà Arnan per al municipi. En té previstos fins a set més i pretén que facin un recorregut per la història i els estils artístics del cartellisme “Aquest és el primer, aleshores és el més antic. Però veureu com aniran evolucionant al llarg d’aquest any”, ha manifestat.

 

 

FER UN COMENTARI