Trànsit implanta senyals intel·ligents a Sant Cugat Sesgarrigues per millorar la segurerat a l’N-340

0
105
La prova pilot ha començat a funcionar a la intersecció de l’N-340 amb la BV-2429 a Sant Cugat Sesgarrigues. / ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat en marxa una senyalització intel·ligent a les cruïlles que s’activa amb el pas dels vehicles. La prova pilot ha començat a funcionar a la intersecció de l’N-340 amb la BV-2429 a Sant Cugat Sesgarrigues. El sistema es basa en un panell situat a la carretera que s’activa quan un vehicle està a punt d’incorporar-se des de la via secundària.

La subdirectora general de gestió del trànsit del SCT, Lourdes Puigbarraca, ha destacat que és un sistema “intel·ligent i novedós” per la diversitat de missatges que emet i la seva precisió. El dispositiu per senyalitzar la cruïlla és pioner al conjunt de Catalunya i també a l’estat espanyol, segons Puigbarraca, ja que el panell s’encén de forma autònoma i ho fa precisant per quin cantó venen els vehicles que entren a la via principal. Si funciona, se’n posaran a una desena de punts de la xarxa viària catalana.

El cap de l’àrea regional de trànsit de la Regió Metropolitana Sud dels Mossos, Marc Patxot, ha ressaltat que la capacitat d’encesa autònoma que té el panell fa que “sens dubte, es trenqui la monotonia de la conducció i això fa guanyar eficàcia als senyals que avisen que entra un altre vehicle”.

Trànsit ha triat la cruïlla de Sant Cugat Sesgarrigues per fer la prova pilot perquè és un punt on l’N-340 té una mitjana de 21.440 vehicles diaris, 2.000 dels quals són camions. La confluència amb una carretera local de baixa intensitat i la impossibilitat de construir una rotonda perquè ja n’hi ha dues de properes feien que l’indret fos propici per provar aquest sistema. Al mateix temps, s’ha tingut en compte que hi ha hagut dos accidents mortals els últims dotze anys.

FER UN COMENTARI