Mor l’activista vilanoví Jordi Candela

0
273
Jordi Candela Ollé. / Comunistes de Catalunya

L’activista vilanoví Jordi Candela Ollé ha mort aquest dimarts en una sortida de muntanya als Mallos de Riglos, a Osca. Segons ha informat la Guàrdia Civil, el cos va rebre un avís a dos quarts de vuit del vespre, a través del qual uns excursionistes informaven que hi havia una persona inconscient i amb convulsions a la ruta del Camino del Cielo. Els serveis de rescat el van traslladar a l’heliport de Riglos, on el personal mèdic va intentar reanimar-lo, sense èxit.

Reconegut en el món del sindicalisme local i els moviments socials de l’esquerra, Jordi Candela va començar la seva militància a la Joventut Comunista de Catalunya i al PSUC, en plena dictadura, sent molt actiu en la lluita per la democràcia a l’Assemblea de Catalunya, en la lluita sindical a Comissions Obreres, i en el teixit associatiu de Vilanova i la Geltrú. També va ser militant d’Esquerra Unida i Alternativa, formació de la qual va ser candidat a l’alcaldia l’any 1999.

A través d’un comunicat, Comunistes de Catalunya ha lamentat la mort de Candela. “Va ser un comunista exemplar, un militant de pedra picada, un vilanoví compromés”, han destacat. Aquest dissabte, a les set de la tarda, Comunistes de Catalunya ha organitzat un acte de comiat al pati de Can Pahissa.

FER UN COMENTARI