Un dels esdeveniments més esperats per als municipis és l’arribada de la seva festa major. Amb el calendari festiu en marxa, la segona quinzena de juliol és el moment de la festa grossa de Santa Margarida i els Monjos. Tot i que els actes previs van començar el dissabte 6 de juliol amb l’assaig popular dels balls folklòrics, el plat fort arriba el pròxim cap de setmana del 19, 20 i 21 amb una gran quantitat d’activitats programades aptes per a tots els públics.

Sota el lema “Munta’t la festa”, el calendari d’actes previs inclou una àmplia programació que fa de preàmbul de l’element essencial d’una festa major, i que marca l’inici oficial de la festivitat, el pregó. En aquesta ocasió Francesc Sánchez Hill i Àngels Passegui Rivero, ambdós membres del grup local Esplai Carnavalístic dels Monjos i voluntaris de la festa major des de l’any 2007, seran els encarregats de donar el tret de sortida a una de les festes majors més primerenques de la comarca el dimecres 17 de juliol, just després de la traca d’inici de festa.

Els actes s’allargaran fins diumenge 21 de juliol, amb les tradicionals cercaviles i actuacions, com les que aquest any protagonitzaran els coneguts Els Catarres, el mític Miquel del Roig o els grups de versions Kintus i Rocktambuls.

Tot això sense deixar de banda les propostes més clàssiques, com les sardanes amb la Cobla Catània, les havaneres amb el grup Xató o els balls i concerts de festa major amb l’orquestra Rosaleda, en el cas del ball de gala, o amb l’orquestra Metropol, en el gran ball de fi de festa.

Un dels altres aspectes fonamentals de la festa és el foc, que també serà present el divendres 19 quan, a les set de la tarda es doni el tret de sortida a la cercavila de foc que finalitzarà a tres quarts de dotze de la nit amb el castell de focs.

Podeu consultar el programa d’actes sencer al següent enllaç.

FER UN COMENTARI