Subirats ha inaugurat la nova rotonda de l’N-340 aquest dilluns, després de més de vint anys de reivindicacions ciutadanes i polítiques sota el lema “Prou accidents, volem la rotonda ja!”. La problemàtica, una cruïlla d’alta perillositat situada al tram de carretera que enllaça la BV2428 (a Sant Pau d’Ordal) i la BP-2427 (a Sant Sadurní d’Anoia) amb l’N-340 i l’accés a la urbanització La Muntanya Rodona. Un tram que presentava un alt grau de sinistralitat.

Les mobilitzacions veïnals van iniciar l’any 2001, però l’Ajuntament no va començar a presentar reiterades sol·licituds fins a l’any 2006. Unes reivindicacions que consideren que “han estat clau per aconseguir aquesta rotonda”, i que es veuen materialitzades vint-i-tres anys més tard. Les obres han durat cinc mesos, ja que es van posar en marxa el mes de febrer, i han tingut un cost d’1,56 milions d’euros, assumits pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

A l’acte d’inauguració oficial hi va assistir el delegat del Govern, Carlos Prieto, qui acompanyat de l’alcalde Jaume Domènech, el regidor Pere Pons, l’exregidor Santi Fontanet i en Florenci Ortín, com a representant de la plataforma veïnal, van desplaçar-se a la rotonda on es van fer una fotografia de grup. Per la seva banda, el divendres 19 de juliol a les 19 h està previst un acte d’inauguració amb la ciutadania “per celebrar que la rotonda ja és una realitat”. Es farà una marxa a peu des de la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal fins a la nova infraestructura i s’hi farà una foto de grup. En finalitzar l’acte hi haurà coca i cava per a les persones assistents.

FER UN COMENTARI