L’avinguda Sant Vicenç del Vendrell passarà a ser d’un sol sentit i tindrà un carril bici

0
64
Imatge actual de l'avinguda de Sant Vicenç, al Vendrell.

L’Ajuntament del Vendrell ha contractat la redacció del projecte de reforma urbana de l’avinguda de Sant Vicenç, una via que es canviarà completament, passant a ser d’un sol sentit de circulació, amb voreres més amples i un carril bici. L’alcalde, Kenneth Martínez, ha explicat que aquesta avinguda va ser durant molt de temps “un dels límits del nucli del Vendrell, que feia la funció d’entrada i sortida del municipi”.

Això va fer que la seva configuració inclogués “magatzems o botigues a l’engròs, a més de blocs residencials”. Actualment, però, aquesta avinguda ja no fa aquesta funció, i la circulació de vehicles s’ha reduït, ja que s’han obert altres carrers a prop que absorbeixen aquest flux. Per això, el govern creu que ha arribat el moment de transformar-lo “en un carrer”.

Un dels aspectes destacats del projecte és que s’eliminarà un dels sentits de circulació, possiblement el que va en direcció sud, cap a l’avinguda de Jaume Carner. Això permetrà ampliar les voreres i fer un carril bici al costat que dona al sector dels Bulevards. A l’altre costat es mantindran els aparcaments. Les obres serviran també per soterrar els diferents serveis.

Martínez ha avançat que, un cop redactat el projecte, la licitació dels treballs es podria començar a principis del 2025, amb la intenció d’iniciar les obres l’estiu vinent. El contracte de redacció del projecte de reforma urbana té un valor de 38.000 euros.

FER UN COMENTARI