El grup basc de pop-electrònic Zetak, la rapera Jazzwoman i el post-hardcore de Prozak Soup són algunes de les propostes musicals que La Barraca de Vilafranca ha presentat en el marc de la seva Festa Major Popular, que tindrà lloc a la plaça de l’Oli del 24 al 30 d’agost.

Com és habitual, la 29a Penjada d’Estelades inaugurarà la festa reivindicativa el dissabte 24 d’agost, amb els concerts de Zetak, Jazzwoman, Prozak Soup i també de la vilafranquina Dj Khala. La festa continuarà durant els dies 28,29 i 30 d’agost amb la tradicional Barraca. Tres jornades plenes de concerts i actuacions musicals que combinaran la frescor d’artistes emergents amb la trajectòria d’artistes consolidats d’arreu del país.

Actuaran el grup de versions de punk rock penedesenc Pòtols, el trio barceloní de punk alegre Les Salvatges, el grup de punkiktrònica de Barcelona Tetas Frías, el Col·lectiu Tonyina de Vilanova i la Geltrú i la Sidral Brass Band. A més, el dia 30 d’agost, per tercer any consecutiu, el col·lectiu Rave Against Repression amenitzarà la tarda i la nit amb música electrònica, utilitzada com a eina política. “Enguany portem una programació del tot irreverent amb la crítica social i la llengua com a leitmotiv comú. I tot això, en un espai segur, amb molt bon ambient i lliure de masclisme, racisme i LGTBI-fòbia”, han destacat els organitzadors.

A banda de la programació musical i cultural, com cada any, La Barraca també organitza l’esmorzar popular per als balladors i balladores de Festa Major, el 29 d’agost al matí, abans de la tronada i l’inici de la cercavila. També reediten la col·laboració amb el Casal Popular La Gueralda, que el dia 28 d’agost, a partir de les 17 h, organitza un taller d’estampació de mocadors de Festa Major, obert a la canalla de tota la vila.

Els “obstacles” de l’administració

Finalment, La Barraca ha volgut fer èmfasi en el manifest presentat per diverses entitats de la Vila i ha denunciat els obstacles que diverses associacions han trobat per part de l’administració. “Durant els últims mesos i anys, algunes entitats han afrontat impediments que han suposat una càrrega extra en l’organització d’actes i projectes, fent inviable econòmicament i de format alguns d’ells”, han explicat.

FER UN COMENTARI