Més Mossos, més controls i més radars a la C-15, l’AP-7 i la C-32

0
185
L’operatiu de trànsit estarà vigent tot l’estiu. / La Fura

Els Mossos enceten un macrooperatiu per reduir la sinistralitat

Els Mossos d’Esquadra han començat un macrooperatiu de trànsit a tot Catalunya que s’allargarà fins a finals d’agost i que té per objectiu reduir l’índex d’accidentalitat a les vies amb una sinistralitat més alta. Aquest dispositiu s’ha començat a desplegar des de dijous, 18 de juliol, a la tarda i al Penedès i Garraf se centra a la C-15, l’AP-7 i la C-32.

“El nostre objectiu és reduir l’alta sinistralitat d’accidents mortals que s’estan produint en els darrers mesos”, ha indicat César Abad, sergent de Trànsit del cos dels Mossos d’Esquadra de la Regió Metropolitana Sud. Per aconseguir-ho la policia incrementarà la seva presència a les carreteres a través de controls dinàmics i estàtics per detectar infraccions relacionades amb l’excés de velocitat i distraccions, ambdues considerades les principals causes d’accidents. Aquests controls es faran sobre qualsevol tipus de vehicle, inclosos els de transports de viatgers i els vehicles pesants. 

Els Mossos duran a terme aquests controls amb diferents tipus de vehicles i mitjans. Hi haurà cotxes logotipats i altres de paisà que es mouran per les vies assenyalades per detectar infraccions. També hi haurà controls estàtics, com radars, i s’hi afegiran drons i helicòpters. “S’intenta  fer una saturació policial en zones d’alta sinistralitat perquè  el que interessa és reduir i prevenir”, ha anunciat el sergent. Tots els conductors als quals detectin infraccions seran denunciats i sancionats.

Aquest macrooperatiu s’ha posat en marxa de manera simultània a tot el país i hi han participat més de 80 agents. A la regió Metropolitana Sud el desplegament ha començat a la C-15, a l’altura de Sant Miquel d’Olèrdola. En els primers deu minuts de servei el vehicle no logotipat dels Mossos ha detectat (i sancionat) una infracció per utilitzar el telèfon i el radar mòbil que s’ha situat a la sortida de Sant Miquel ha registrat diversos vehicles circulant per sobre dels 100 km/h.

FER UN COMENTARI