Les músiques de l’espectacle dels 75 anys Castellers de Vilafranca al Liceu, protagonistes d’un concert de Festa Major

0
80

El 22 d’agost a les deu de la nit el Casal La Principal de Vilafranca acollirà l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya (OMAC) que oferirà un concert amb les peces que va interpretar per l’espectacle que els verds van protagonitzar el setembre passat al Gran Teatre del Liceu amb motiu del seu 75è aniversari.

L’orquestra, formada per 35 músics de referència en els àmbits de la música clàssica, el jazz i la música tradicional, va arranjar o reinterpretar per a l’ocasió les músiques més emblemàtiques del món casteller com el Toc de Matinades, el d’Entrada a Plaça, el de Castells o, fins i tot, els Goigs de Sant Fèlix. Tots ells formaran part del repertori del concert del dia 22 d’agost, que es complementarà amb l’actuació del Quartet Mèlt i la participació dels Grallers i Timbalers dels Castellers de Vilafranca.

El president de la colla, Ernest Gallart, ha explicat que la iniciativa neix de la demanda de molts membres de l’entitat i veïns de la vila i comarca de poder reviure novament una part essencial de l’acte del Liceu: “Aquell dia els Castellers vam formar part de l’espectacle i no vam poder gaudir-ne al 100%. Ara amb aquest concert en tindrem l’oportunitat”. El que no hi haurà al Casal serà l’actuació dels verds: “L’única protagonista serà la música i comptarem també amb el suport de l’audiovisual que es va projectar al Liceu”, ha precisat Gallart.

Les entrades per al públic general tindran un cost de 25 euros i es posaran a la venda a partir del dia 29 de juliol a través, únicament, de la web del Casal (els socis de la colla les hauran pogut adquirir ja durant tota aquesta setmana).

Coincidint amb la presentació del concert, l’OMAC ha llençat el primer single del disc que ha enregistrat amb les peces que es podran gaudir el dia 22. Es tracta del Toc de Matinades que ja està disponible a totes les plataformes digitals. En aquest sentit, Marc Ramon, director artístic de l’orquestra, ha agraït l’oportunitat que per la formació va suposar poder tocar en un dels grans escenaris del país: “Els Castellers de Vilafranca estan farts de fer història, al Liceu en van fer plantant-hi un castell i, de retruc, portant-hi la música tradicional”, ha apuntat.

FER UN COMENTARI