El govern de Vilafranca treu pit de la gestió, en minoria, del primer any a l’Ajuntament

0
44

Un any després de prendre possessió com alcalde de Vilafranca, Francisco Romero ha fet balanç del primer any de mandat. Ho ha fet reivindicant l’alcadia de proximitat i la política de mà estesa com a eixos vertebradors del govern. El batlle ha fet valdre la tasca feta i projectada al llarg d’aquests dotze mesos i ha insistit en la importància d’haver pogut arribar a acords amb tots els grups: “Darrerament hem aprovat el pla d’inversions sense cap vot en contra”, ha indicat a l’hora que s’ha mostrat partidari de seguir governant amb minoria com fins ara.

Alcaldia de proximitat, seguretat, sostenibilitat i acció social són els quatre eixos que, segons Romero, sostenten el govern local “un govern que, a diferència d’anteriors mandats, aquest primer any ha posat en marxa els principals projectes proposats al programa electoral”. En matèria de seguretat, l’alcalde ha assenyalat que en el darrer any els robatoris en domicilis s’han reduït un 60%, els de carrer un 12% i els casos d’incivisme han retrocedit un 18%. En aquest sentit, ha destacat la posada en marxa dels serenos i l’inici del procés de selecció per sumar 7 nous agents al cos de la Policia Local; també ha anunciat que s’ha iniciat l’estudi de viabilitat per ubicar la nova comissaria de la Policia Local a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil.

L’antic hospital, en el punt de mira
Pel que fa als projectes de ciutat, el batlle ha explicat que s’ha iniciat ja la fase d’estudi sobre els usos que pot tenir l’edifici de l’antic hospital: “El nostre projecte és traslladar allà l’Escola Municipal de Música, però és un espai amb més de 3.000 m2 i té cabuda per més usos que cal valorar”. A banda d’aquest projecte, el govern local treu pit d’haver avançat en les obres d’urbanització del carrer Santa Fe i en el projecte que ha de transformar els eixos Bisbe Estalella-Melió, Santa Magdalena-Bonaire-Baldomer Lostau i Sant Pere, aquest últim amb un enfoc integral que transformi aquesta illa també des d’una perspectiva social.

A banda de la nova biblioteca a la Nau Cortina, que es troba en fase de licitació, un dels grans projectes que el consistori diu estar avançant és en la reivindicada remodelació del pavelló d’hoquei.

Pel que fa a l’eix d’acció social, Francisco Romero ha posat en relleu “la necessitat que el progrés econòmic i social arribi a tothom, amb igualtat d’oportunitats i sense desigualtats”. En aquest sentit ha esmentat les principals iniciatives en matèria d’habitatge com els 36 pisos de lloguer assequible del carrer Glòria Laso, els 12 allotjaments per a gent gran del carrer Vidal, o els 24 pisos d’habitatge cooperatiu que es projecten fer al carrer del Nord.

Quant a la dinamització comercial, el govern local ha anunciat que “molt aviat” presentarà el projecte per revitalitzar el Mercat de la Carn.

 

FER UN COMENTARI