Idiada impulsarà un programa de beques perquè els millor estudiants d’FP puguin anar a la universitat

0
80
El circuit de proves d'Idiada a Santa Oliva.

De mica en mica es van coneixent nous aspectes del nou contracte de gestió d’Idiada que la Generalitat ha adjudicat a Applus, i que es formalitzarà el pròxim setembre. Aquest dimarts, el DOGC ha publicat la resolució amb l’adjudicació definitiva, que estipula que Applus es quedarà un 80% de les accions de la societat per un import de 428 milions d’euros. Això li permetrà gestionar el complex ubicat a Santa Oliva durant 25 anys més.

La proposta presentada pel grup alemany incorpora diversos compromisos per anar desenvolupant els pròxims anys, que tindran un impacte al territori. Un dels més rellevants fa referència a la col·laboració que ja manté amb els centres de formació professional del Penedès. Actualment, l’Institut Andreu Nin del Vendrell ofereix dos cicles formatius d’automoció en modalitat dual, que permeten als alumnes fer una part de l’aprenentatge a Idiada.

Amb el nou contracte, es crearà un nou programa de Formació Professional Dual i també un programa de beques. La idea és que els millors estudiants puguin accedir a la formació universitària una vegada finalitzin els seus estudis d’FP. Igualment, la companyia treballarà per mantenir el suport als principals clústers de l’ecosistema científic català i arribar a acords amb les principals fundacions i universitats de Catalunya.

L’oferta presentada per Applus inclou l’obligatorietat de fer una inversió anual del 9% dels seus ingressos totals reportats en l’exercici social anterior. Segons càlculs del Departament d’Economia i Hisenda, això es podria traduir en uns 45,2 milions d’euros anuals, que suposarien més de 1.100 milions d’euros en els 25 anys de vigència del contracte.

 

FER UN COMENTARI