El jutge concedeix l’amnistia al vilafranquí Adrián Sas

0
51
L'Adrián Sas va ser detingut l'11 de desembre del 2018 a Vilafranca.

El grup de suport a Adrián Sas ha informat aquest dijous 25 de juliol que l’activista vilafranquí ha estat amnistiat pel jutge de l’Audiència Provincial que portava el seu cas. En la interlocutòria que signa el jutge Ramon Fors, a la qual ha tingut accés l’ACN, el magistrat es limita a explicar que els fets pels quals es va condemnar l’activista s’emmarcaven en el “context del denominat procés independentista“, i que, després de donar trasllat a les parts perquè es pronunciïn sobre l’aplicació de l’amnistia, totes s’hi han mostrat “conformes”.

Per aquest motiu, especifica que cal declarar “extingida la responsabilitat penal derivada dels actes del penat que van ser objecte d’enjudiciament”, alhora que deixa sense efecte les mesures cautelars que es van adoptar i ordena que es cancel·lin els antecedents penals derivats d’aquest procés.

Des del Grup de Suport Sas Absolució han celebrat en un comunicat que s’hagi acabat el que veien com un “procediment injust” contra Sas “per la seva militància política”. Amb tot, afirmen que l’alegria que senten és “agredolça” per una “amnistia parcial” que deixa fora “altres milers de represaliats i presos polítics”.

Adrián Sas va ser condemnat a tres anys i mig de presó per agredir dos Mossos d’Esquadra durant el primer aniversari de l’1-O. A mitjan març Sas estava pendent que el Tribunal Suprem confirmés l’ordre d’ingrés a presó, per bé que anunciava que no hi entraria de forma voluntària.

FER UN COMENTARI