Els Xicots de Vilafranca recuperen la torre de 7 cinc anys després

0
140
Torre de 7 dels Xicots.

Des del Roser del 2019 que els Xicots de Vilafranca no descarregaven la torre de 7. Com a tantes colles castelleres, la pandèmia del coronavirus va afectar la trajectòria dels vilafranquins, que no ha estat fins aquest cap de setmana que han pogut tornar a plantar la torre de set pisos. Ho han fet a Vilanova i la Geltrú, en el marc de la seva festa major, i acompanyats dels Bordegassos.

Els Xicots, de fet, van completar a la capital del Garraf una de les seves millors actuacions. Van sortir de 5 de 7 per, després, descarregar l’esperada torre de 7. Els de la camisa vermella van haver de lluitar de valent a l’entrada de l’enxaneta, especialment al pis de terços, que es va obrir una mica. Un cop feta l’aleta, el tronc va serrar les dents per aguantar la baixada de la canalla i descarregar, cinc anys després, la torre de 7. L’eufòria i una gran dosi de confiança va portar els Xicots a completar la diada amb el 4 de 7 amb l’agulla i un pilar de 5.

Per la seva banda, els Bordegassos de Vilanova, que ja pensen en la diada castellera de les Neus, van descarregar el 5 de 7, el 9 de 6 i el 4 de 7. S’espera que els vilanovins portin el carro gros el pròxim 3 d’agost a la plaça de la Vila, així com el 9 de 7 i el 3 de 8.

Els Bous de la Bisbal, que també van actuar a Vilanova, no van tenir el seu millor dia. Van fer el 4 de 7, després de desmuntar-lo en primera ronda. El mateix va passar amb el 4 de 7 amb l’agulla, que va quedar en intent en tercera ronda. Finalment, els de la Bisbal va descarregar el 3 de 7 i van carregar el pilar 5.

Doblet dels Xicots
Un dia abans, dissabte, els Xicots també van actuar a la Festa Major de Sant Joan de Mediona. Els vilafranquins van portar a plaça un programa amb què se senten molt segurs: 3 de 7, 5 de 7 i 4 de 7. Això no obstant, en tercera ronda van haver de desmuntar el 4 de 7 per millorar-ne l’encaix. Un cop perfilat, el van descarregar sense dificultats, i van tancar la diada amb un pilar de 5.

Els Castellers de Mediona van fer el 4 de 7 i el 3 de 7. En tercera ronda van deixar en intent desmuntat el 5 de 6 per acabar l’actuació amb la torre de 6.

FER UN COMENTARI