El Vendrell modificarà l’ordenança per habilitar una platja per a gossos

0
186
Localitats com Cubelles tenen una platja de gossos. Foto: Ajuntament de Cubelles

El govern local del Vendrell ha avançat que modificarà l’Ordenança d’Ús i Aprofitament de les Platges per poder habilitar un espai per a gossos. Al ple d’aquest dilluns 29 de juliol, el grup municipal de Vox va presentar una proposta de resolució demanant que s’habilités una platja per a gossos. La regidora de Platges, Marta Tobella, va demanar al grup que retirés la proposta, adduint que va en contra de l’ordenança aprovada el 23 de desembre del 2022.

Tobella va assegurar que des de l’equip de govern també estan a favor de tenir un espai per a gossos a les platges, però que abans calia modificar l’article 29 de l’ordenança, que prohibeix la presència d’animals. L’alcalde,  Kenneth Martínez, es va comprometre a fer aquesta modificació “a la tardor”, el que va dur al grup de Vox a retirar la proposta.

L’Ordenança d’Ús i Aprofitament de les Platges va ser impulsada per l’anterior regidora de Platges, Bàrbara Peris, del grup de l’AVP, i va ser aprovada per tot el govern, que el passat mandat estava integrat també pel PSC i Ciutadans. L’article 29 de la normativa prohibeix “la circulació i la permanència” dels gossos i de qualsevol animal durant tot l’any “a les platges i a les zones de bany, incloent-hi el mar i el Riuet”.

El motiu d’aquesta prohibició és, segons l’ordenança, “conservar i recuperar la flora i fauna de l’ecosistema litoral“, així com “prevenir i controlar les molèsties, la insalubritat i els perills que els animals poden causar, tant a les persones com al medi i a les instal·lacions”.

Tot i donar suport a l’ordenança, pocs mesos després el PSC va incorporar al seu programa electoral la proposta de fer una platja per a gossos. Aquest és un dels aspectes relacionats amb la gestió de les platges que l’actual govern vol modificar respecte a l’anterior mandat, un cop Bàrbara Peris ja no forma part ni del govern ni del consistori. Altres canvis han estat la recuperació puntual de la neteja mecànica a les platges i de les banderes blaves.

 

FER UN COMENTARI