L’Ajuntament de Vilanova aprova “redreçar” les finances municipals amb un crèdit de 2,8 milions d’euros

0
140

El ple de Vilanova ha aprovat demanar un crèdit de 2,8 milions d’euros per “redreçar” la delicada situació econòmica de l’Ajuntament, que no permet al govern fer grans inversions. La mesura, que s’inclou el Pla de Sanejament aprovat a finals de l’any passat, s’ha aprovat amb els vots favorables del govern local (PSC i VeC). La CUP i el PP hi han votat en contra, mentre que ERC i Transformem VNG s’hi han abstingut.

Per al regidor d’Hisenda, Alfredo Villa (PSC), aquesta és “l’única manera” que té el govern de fer front al manteniment de la ciutat, davant del romanent de tresoreria negatiu dels comptes de l’any 2022. En canvi, el portaveu del Partit Popular, Carlos Remacha, creu que el crèdit no és millor opció i ha recordat que “el pla de sanejament és la conseqüència d’una mala gestió de l’anterior govern”. Des de la CUP, que també s’ha mostrat en contra d’aquesta operació financera, Josep Manel Ametller han explicat que no votaran a favor de “continuar engreixant encara més el deute d’aquest ajuntament”.

Finalment, Sílvia Fernández, en nom de Transformem VNG, ha demanat responsabilitat “perquè de cara al futur no es repeteixin aquestes situacions”, i ha posat de manifest l’excepcionalitat de la situació, en referència al dèficit i “la llosa” que representa.

Pabordia 2025

A les portes de la celebració de la festa major, el ple també ha aprovat el nomenament dels pabordes que s’encarregaran d’organitzar l’edició de l’any 2025. En aquest sentit, per part de les entitats de la cercavila, els pabordes seran Anton Bravo i Óscar Sánchez. Pau Cañas ha estat el candidat presentat per una entitat, mentre que Juan Carlos Ramos és el representant de la ciutadania. Finalment, Sònia Dallà, Susanna Igual i Elena Egido han estat nomenades pabordes per la Junta de Portaveus municipal, tot buscant la paritat entre els organitzadors de la festa major de l’any que ve.

FER UN COMENTARI