La gratuïtat a la C-32 entre el Vendrell i Sitges començarà el 4 de novembre

0
959
El peatge de Cubelles de la C-32.

La gratuïtat a l’autopista C-32 entre el Vendrell i Sitges serà una realitat el 4 de novembre. El consell executiu ha aprovat aquest dimarts la modificació de la concessió per permetre aquesta gratuïtat en els trajectes de mobilitat obligada entre aquests dos municipis. Aquests són els viatges d’anada i tornada que es facin en un màxim de 24 hores els dies laborables.

La consellera de Territori, Ester Capella, va anunciar aquesta mesura el passat mes de març. Actualment, la C-32 sud ja és gratuïta pels viatges interns entre el Vendrell i Cubelles, i el peatge troncal de Cubelles té un descompte del 75% pels viatges recurrents. A partir del novembre, la gratuïtat s’estendrà fins a Sitges, aplicant-se a les barreres troncal i lateral de Cubelles i a l‘accés de Calafell.

Per poder beneficiar-se d’aquesta mesura, els conductors s’hauran de registrar prèviament i utilitzar un sistema de pagament dinàmic (Via-T o l’app gratuïta Satelise). En el cas de les motocicletes, com que cal un procés d’adaptació tecnològic, la gratuïtat es començarà a aplicar a partir del 16 de novembre.

Continuaran quedant exclosos de la gratuïtat els moviments amb origen o destí a l’AP-7 Sud, que són de llarg recorregut, o amb origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32. Pel que fa al peatge troncal de Vallcarca, mantindrà la bonificació del 50%.

 

FER UN COMENTARI