Sant Pere de Ribes activa els serenos, que també faran rondes per les urbanitzacions

0
110

Sant Pere de Ribes ha reprès aquest estiu el pla d’atenció nocturna a l’espai públic a través de la figura dels serenos. L’Ajuntament ha contractat sis persones per fer aquesta tasca a través dels plans d’ocupació municipals, i donar continuïtat al servei que es va posar en marxa el 2023.

Com a novetat, aquest estiu els serenos també faran rondes aleatòries per les urbanitzacions del municipi, a més de les rutes que ja feien als nuclis de Ribes i les Roquetes. L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha remarcat que l’objectiu dels serenos és “acompanyar, però també detectar actes incívics que es produeixen a la nit, aldarulls, o llocs on cal fer algun tipus d’actuació”.

En aquest sentit, aquest estiu els serenos vetllaran per garantir el descans nocturn dels veïns: “Treballarem per garantir les normes de civisme, parant especial en els sorolls nocturns tant de les terrasses de bars i restaurants com de les cases privades que puguin excedir-se”. Segons dades de l’Ajuntament ribetà, la majoria d’intervencions estan relacionades amb la informació d’andròmines (68%), desperfectes (12%), deficiències en l’enllumenat (10%), assistència a persones (7%) i queixes (3%).

Els serenos realitzen un patrullatge a peu de nou de la nit a quatre de la matinada de dilluns a diumenge, i es tracta d’un servei que es coordina de manera permanent amb la Policia Local.

 

 

 

FER UN COMENTARI