La festa major de Pacs del Penedès encendrà el dissabte 3 d’agost la Nit del Sonatró

0
114
El Drac de Pacs.

Pacs del Penedès escalfa motors per acollir el primer cap de setmana d’agost la festa major amb activitats per a totes les edats i gustos. Tradició, espectacles, concerts i cercaviles tornaran a omplir el municipi del 2 al 5 d’agost.

L’activitat més destacada és la Nit del Sonatró, que organitzen conjuntament la colla del Drac i els Diables de Pacs. Tindrà lloc el dissabte 3 d’agost, tot just després dels Versots, que comencen a les 23 h a la pista municipal Josep Soler i Ferrer. Tot seguit, el Drac i els Diables viuran la seva nit més especial amb un espectacular piromusical que es podrà veure des de la plaça de l’Ajuntament.

Abans, el 2 d’agost, es durà a terme el tradicional repic general de campanes a càrrec de Joan Anton Sadurní i Josep Anton Gual. Al vespre, serà el moment de la cercavila de festa major amb els Balls Populars “Les Orenetes” i la colla del Drac i Diables de Pacs. Un cop acabi la cercavila, l’escultora de bèsties de foc i festes populars vilafranquina, Dolors Sans, s’encarregarà de fer el pregó de festa major. Un dia que culminarà amb el monòleg musical ‘Romeo busca 2.0.’ a càrrec de Rai Borell.

El diumenge arrencarà amb la missa en honor al patró del municipi, Sant Genís, que rebrà l’ofrena a càrrec dels cercolets. En finalitzar, serà el moment d’una nova cercavila de balls populars que culminarà amb un vermut. Al vespre, serà el moment de moure l’esquelet amb el concert i ball amb l’orquestra ‘Aquàrium’. Finalment, els actes de dilluns estan especialment destinats als més menuts, amb un Escape Room, un espectacle, un berenar i jocs. Tota la programació es pot consultar a l’agenda de La Fura.

FER UN COMENTARI