La Generalitat adquireix 43 dels habitatges de lloguer social que Caixabank té al Vendrell

0
182
Vista del Vendrell.

El Departament de Territori de la Generalitat, a través de l’Institut català del Sòl (INCASÓL) ha adquirit 43 dels habitatges de lloguer social que Inmo Criteria Arrendamiento, depenent de Caixabank, té al Vendrell. Són una part dels 72 pisos situats al Pèlag, on els veïns fa temps que denunciaven que no s’estaven renovant els contractes de lloguer social quan aquests finalitzaven.

L’acord entre Territori i Inmo Criteria és per un total de 433 habitatges a tot Catalunya, ubicats en ciutats com Reus, Girona, Vic, Lleida, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat o Salou. Des de Territori han informat que d’aquests 433 habitatges, 145 estan lliures i els restants 288 estan habitats, amb contractes d’arrendament “que estan a punt d’exhaurir la seva vigència i, en conseqüència, de perdre la seva protecció oficial“.

Amb aquesta adquisició, el govern busca “prorrogar les qualificacions d’habitatge de protecció oficial”, i evitar “una emergència residencial que es podria derivar amb el venciment gradual dels contractes de lloguer”. Al Vendrell, el departament no concreta quants d’aquests pisos tenen contracte i quants estan buits.

El passat octubre, els veïns de la promoció del Vendrell apuntaven que 44 dels 72 pisos estan habitats i els restants 28, buits. Denunciaven que Activium, una filial de Caixabank, estava deixant de renovar els contractes quan aquests s’acabaven, reclamant el retorn del pis. De fet, ja hi havia hagut alguns intents de desnonament, que la justícia havia aturat, ja que els llogaters seguien pagant el lloguer encara que el contracte hagués vençut.

Els afectats també denunciaven que estaven patint mòbing per part de la propietat, que no duia a terme cap manteniment al bloc des de feia temps. L’abril del 2023, l’Ajuntament del Vendrell va aprovar una moció de suport als veïns afectats. Amb l’adquisició dels pisos per part de la Generalitat el malson d’aquests veïns podria acabar.

Protesta dels veïns afectats del Pèlag.

 

FER UN COMENTARI