Amadeu Benach assegura que vol deixar de ser alcalde de Banyeres

0
391
Amadeu Benach, en una imatge d'arxiu.

L’alcalde de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, ha assegurat que deixarà el càrrec en un ple que tindrà lloc aquest dijous 22 d’agost a les 19.00 hores. En declaracions a La Fura, Benach ha assegurat que ha decidit prendre aquesta decisió perquè està “cansat del sistema polític i de la manera de funcionar dels partits polítics“.

“Després de més de vuit anys pensava que alguna cosa canviaria, però el tarannà de l’oposició continua igual, oposant-se a tots els projectes i mirant de tirar endarrere tot el que es proposa”, ha lamentat el batlle. Una situació que assegura que ha acabat per esgotar-lo i l’ha impulsat a prendre una decisió que, segons afirma, ha estat consensuada amb tot el seu partit, Un Nou Banyeres.

Per aquest motiu, la intenció de Benach i el seu grup és “anar a l’oposició”, tot i ser els clars guanyadors de les eleccions municipals del 2023, on van aconseguir 5 dels 11 regidors, el que els va permetre revalidar el govern gràcies a un pacte amb el regidor d’En Comú Podem, Marc Majem.

Per al seu tercer mandat com a alcalde, Benach afirma que va buscar “un govern de consens” amb altres formacions, però que això no va ser possible. Tot i tenir majoria gràcies al pacte amb BEC-ECP, el batlle ha afirmat que està fart “del joc polític” i apunta que amb aquest moviment vol “canviar la dinàmica“.

El ple de renúncia es farà aquest dijous. Benach ha avançat que, quan es confirmi la renúncia, quedarà com a alcaldessa en funcions la regidora Anna Jané, fins que la setmana següent se celebri un nou ple per elegir el nou alcalde. El principal partit de l’oposició és el PSC, que té 3 regidors.

FER UN COMENTARI