Santa Oliva es prepara per gaudir de cinc dies intensos de festa major

0
96
Imatge d'arxiu dels diables a la festa major de Santa Oliva.

Santa Oliva ja ho té tot a punt per a la seva festa major, una de les últimes que té lloc a l’estiu al Baix Penedès. Són cinc dies intensos plens d’activitats entre el 28 d’agost i l’1 de setembre, però amb diversos actes previs per escalfar motors que ja comencen aquest mateix divendres 23, amb la inauguració a La Nostra Llar de l’exposició “Treballs artístics de Jordi Llúcia, exposició d’objectes i utensilis antics”, a les 19.00 hores.

Enguany, entre els actes previs cal destacar la representació del ball parlat de la Meieta a càrrec de Teatròliba, que es farà el diumenge 25 a les 19.30 hores a la plaça de darrere del castell. L’estrena d’aquest ball parlat es fa després que es trobés un document del segle XIX on se citava l’existència del mateix.

Arran d’això, i amb l’impuls de l’Associació per a la Difusió de la Història de Santa Oliva (ADHSO), s’ha recuperat aquesta representació, a partir d’un guió fet per Isidre Borrell i Josep Fontanet que manté la música original. El grup Teatròliba i diferents veïns i entitats de poble seran els encarregats de la representació d’aquest diumenge.

L’impost satànic i la ruta de tapes dels Diables (dimarts 27) també formen part dels actes previs, abans que el dia 28 s’enceti pròpiament la festa major amb el pregó, el correfoc i el castell de focs. El dijous 29 es farà un dels actes tradicionals de la festa, el Vot del Poble amb la imatge de la Mare de Déu del Remei, que precedirà la missa solemne i la processó.

El divendres 30 s’inaugurarà l’exposició “30 anys dels Gegants de Santa Oliva”, al Monestir, abans de fer una ballada de sardanes amb la cobla Ressò i els Dansaires del Penedès. Pel dia 31 quedarà la cercavila de balls populars, que començarà a les 19 hores, i el diumenge 1 la festa finalitzarà amb l’exhibició de balls i la traca.

Pel que fa a les actuacions musicals, aniran a càrrec de La Tropical (28), l’Orquestra Costa Brava (29), el grup The Aguateques (30), i l’orquestra The Welcome Band (31). Tots els actes de la festa major de Santa Oliva es poden consultar a la secció Agenda.

FER UN COMENTARI