Es renoven quatre murals de la Processó Il·lustrada

0
77

Quatre dels vint-i-tres murals de la Processó Il·lustrada s’han renovat recentment. Es tracta dels del ball d’en Serrallonga, el ball de l’Àliga, el ball de Gegants i el dels Xicots de Vilafranca. En tots quatre casos, les façanes dels edificis on estaven ubicats han estat rehabilitades i per aquest motiu des del servei de Cultura de l’Ajuntament s’han buscat quatre emplaçaments propers per fer-los de nou.

En el cas dels murals de Serrallonga i l’Àliga estaven situats en una mateixa façana de la Vall del Castell i ara canvien uns metres la seva ubicació. En el cas del de l’Àliga, l’il·lustrador Jordi Gibert, l’ha dibuixat al número 1 de la mateixa Vall del Castell, mentre que el de Serrallonga la seva autora, Mariona Ríos, té previst fer-lo de nou la setmana vinent a la cantonada de la Vall del Castell amb el carrer Sant Pau.

Pel que fa al mural dels Gegants, fins fa poc a la plaça Constitució, s’ha fet de nou al carreró de la Torre. En aquest cas l’il·lustradora varia, ja que l’anterior era obra d’Antònia Bonell i l’actual l’ha dibuixat Anna Mongay. Finalment, el dels Xicots s’ha fet de nou al carrer de la Palma. El seu autor, l’artista vilafranquí As7a, ha fet un mural de grans dimensions i emmarcat aprofitant els elements arquitectònics singulars de l’edifici.

La Processó il·lustrada va ser una iniciativa que es va dur a terme la festa major del 2020 quan, degut a la pandèmia, no es va poder celebrar pràcticament cap acte. En total la configuren 24 murals protagonitzats per tots els elements del seguici festiu que el dia 30 d’agost protagonitzen la processó de Sant Fèlix.

 

FER UN COMENTARI