Fins a 19 càmeres: la policia de Vilafranca s’encomana al “gran germà” durant les festes

0
302
Un cotxe de la policia de Vilafranca.

La festa major de Vilafranca deixa cada any un dels desplegaments més importants de l’any d’efectius de la policia local. Aquest 2024, un dels elements destacats és la nova Sala de Coordinació Operativa des d’on es controlarà la xarxa de càmeres de videovigilància que estan ubicades a la via pública. Es tracta de 19 punts de la ciutat que es podran visualitzar de forma simultània des d’aquesta sala, en el que serà un autèntic “gran germà” que ajudarà a actuar de forma preventiva.

Des de l’Ajuntament apunten que aquests dies d’intensa activitat té una importància cabdal la coordinació entre els diferents cossos policials, així com amb els voluntaris de Protecció Civil, els Bombers de la Generalitat, la Creu Roja, el voluntariat del Servei de Cultura i el Departament d’Espai Públic de l’Ajuntament. Aquest any, a més, també es comptarà amb la participació activa de les empreses privades de seguretat.

Una altra iniciativa amb la qual es vol augmentar la percepció de seguretat és amb la millora de la il·luminació a la Zona Esportiva, especialment a l’aparcament adjacent a l’Auditori Municipal, on hi ha molta afluència de gent. Es tracta d’una mesura amb la qual es vol ajudar a dissuadir possibles il·lícits penals i actuacions incíviques.

La presència policial durant la festa major se centrarà, de fet, en els espais d’afluència màxima de persones, amb una clara funció preventiva. També es continuaran posant elements urbans que dificultin el pas de vehicles a les zones de concerts, tenint en compte el nivell d’alerta terrorista. En aquest sentit, es procedirà a tancar el pas de vehicles a la rambla de Nostra Senyora entre els dies 27 d’agost i 3 de setembre.

Consum i venda de substàncies estupefaents

Un altre dels objectius de l’actuació policial durant la festa major serà el control del consum i venda de substàncies estupefaents. Enguany, com a novetat, s’utilitzaran gossos per a la detecció de drogues tant al voltant de l’estació de trens, com en esdeveniments nocturns. Alhora, es preveu posar en marxa un grup d’acció preventiva format per un mínim de cinc policies amb motocicletes per poder actuar de forma immediata en llocs de difícil accés amb turismes.

Finalment, els agents cívics nocturns, també coneguts com a serenos, tindran un paper rellevant al camí que va del centre fins a la Zona Esportiva, un recorregut que també es podrà fer amb el bus llançadora. El regidor de Seguretat de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, espera que amb aquesta planificació “la ciutadania pugui gaudir amb alegria dels actes de la festa major”.

FER UN COMENTARI