Avui divendres es dona el tret de sortida a una nova edició de les Cuines i Tapes, la vessant gastronòmica del Remeiart, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos que gira al voltant de les herbes remeieres. Durant 17 dies, els restaurants i bars participants oferiran tapes a 3 euros i menús que oscil·len entre els 15 i els 25 euros. Tant les tapes, acompanyades d’una copa de vi o cava dels cellers del municipi, com els menús tenen la particularitat d’estar elaborats amb herbes remeieres. L’any passat es van vendre unes 17.000 tapes i més de 500 menús, una xifra que va permetre generar un important moviment en el teixit comercial de la població.
L’acte més destacat del primer cap de setmana del Remeiart serà la quarta edició de la Nit de Vermuts i Licors d’Herbes, una proposta nocturna que tindrà lloc dissabte al jardí del Molí del Foix. La vetllada comptarà amb la participació d’elaboradors de vermuts i licors d’herbes que donaran a tastar i vendran els seus productes al públic. També s’han programat tallers i exhibicions de cocteleria, un maridatge amb formatges artesans (cal inscripció a [email protected]), una sessió de relats eròtics i un concert amb el grup Set de Rumba.
El Remeiart, que contempla activitats durant dues setmanes, culminarà el 18 de juny amb la Fira al Castell de Penyafort, un certamen que s’ha convertit en un referent de les fires sobre herbes remeieres que es fan a Catalunya.