La família de Vilanova a qui se li va cremar la casa durant una cercavila de foc demana ajuda

0
78
Imatge d'arxiu de l'incendi.

L’ajuntament ha confirmat a La Fura que el seu expedient encara està obert, i que es podria resoldre aquest mes de setembre

Una família ha denunciat que l’Ajuntament de Vilanova els “ha abandonat”, després que una guspira de foc cremés el seu pis durant la cercavila per la recuperació del Drac del Nona el juliol de 2022. En aquell moment, els afectats es van veure obligats a deixar el pis on vivien i l’ajuntament va obrir un expedient per determinar responsabilitats. Un expedient que, dos anys després, encara no s’ha resolt.

“Volem que, com a mínim, n’assumeixin responsabilitats”, ha dit a La Fura Inés Zeleme, una de les afectades. Per a Zeleme, aquell dia es van produir un seguit d’irregularitats, ja que “els organitzadors de la festa no van avisar que la cercavila de foc havia de passar per l’avinguda Francesc Macià”, i assenyala l’ajuntament com a principal responsable dels fets: “La cercavila de foc l’organitza l’ajuntament i el responsable, per tant, n’és ell”.

Aquell vespre, durant la cercavila de foc, una espurna es va colar per la finestra i va provocar un incendi a casa seva: “Aquella tarda, per sort, no érem a casa. Quan vam tornar ens vam trobar el pis calcinat”. Segons l’informe dels pèrits, els danys provocats pel foc superarien els 100.000 euros.

El pis va quedar inhabitable i l’Ajuntament de Vilanova, explica Zeleme, els va reallotjar en un hotel de la ciutat durant dues nits. “Quan van passar aquests dos dies vam tornar a estar al carrer i ningú ens va ajudar”, lamenta. És per això que ara la família exigeix a l’Ajuntament vilanoví que desencalli la seva situació i resolgui el seu expedient. “Necessitem tancar el cercle d’una vegada per totes”, diu Zeleme.

Preguntats sobre aquesta qüestió, l’Ajuntament de Vilanova ha confirmat a aquest setmanari que l’expedient continua obert, tot i que es troba en la recta final de la tramitació i es podria tancar aquest mes de setembre.

L’expedient recull tota la informació relativa a l’incendi i les seves causes, com ara les mesures preventives que es van prendre per part de l’ajuntament i de l’organització i les actuacions posteriors succés. “En funció de totes les dades recollides es determinaran responsabilitats en els fets”, han afegit.

Finalment, fonts municipals asseguren que en el moment dels fets la família afectada va rebre el suport municipal, assumint el cost de l’allotjament primer en un establiment hoteler i posteriorment en un habitatge. A més, assenyalen, els afectats van rebre un avançament de 3.000 euros en concepte d’indemnització.

FER UN COMENTARI