La nova Comunitat de Regants es constituirà el 20 de setembre

0
82

La nova Comunitat de Regants del Penedès es constituirà formalment el pròxim divendres 20 de setembre amb una junta general que tindrà lloc al Poliesportiu Municipal de Sant Jaume dels Domenys a les 19.00 hores. La comunitat estarà integrada pels propietaris de finques cultivables ubicades dins de l’àmbit perimetral de les comarques del Baix Penedès, l’Alt Penedès, el Garraf i part de l’Anoia, donant cobertura a més de 25.000 hectàrees.

L’objectiu és gestionar la disponibilitat d’aigua que s’obtingui per fer reg de suport i supervivència a les vinyes, en l’actual context de canvi climàtic i episodis recurrents de sequera. La Comunitat de Regants del Penedès serà l’única de Catalunya que farà servir tant aigua freàtica com aigua regenerada procedent de les estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR).

L’acte del dia 20 servirà per formalitzar la relació nominal d’usuaris i els seus cabals, establir les bases sobre les quals s’hauran d’ajustar les ordenances i reglaments que es redactin, i nomenar el seu president o presidenta, així com la comissió que redactarà els projectes. Una de les prioritats de la comunitat serà definir la procedència de l’aigua segons els sectors i les infraestructures necessàries per fer arribar l’aigua als cultius.

La constitució de la Comunitat de Regants serà la culminació d’una iniciativa que va néixer a finals de l’any passat de la mà de diferents viticultors del Penedès, amb l’objectiu buscar solucions a la manca d’aigua a les vinyes provocada per la sequera.

FER UN COMENTARI