El Vendrell posarà 46 càmeres de videovigilància amb reconeixement facial

0
90
Les càmeres haurien d'estar en funcionament l'estiu del 2025.

El Vendrell ja té a punt el projecte per desplegar fins a 46 càmeres de videovigilància en diferents punts del municipi. La proposta s’enviarà ara a la comissió de videovigilància del Departament d’Interior, que haurà de validar que totes les ubicacions són correctes i no suposen una vulneració de la privacitat. Després, ja es podrà fer la licitació.

Des del govern local han presentat aquest dijous el projecte, que suposarà una ampliació i renovació important de l’actual xarxa de videocàmeres. És el que l’alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, ha definit com “un repte majúscul”, per mirar de cobrir els “36 quilòmetres quadrats i els diferents nuclis del municipi”.

El Vendrell té actualment onze càmeres a la via pública, però algunes d’elles són antigues i fa temps que no funcionen. El projecte suposarà la renovació de tots aquests punts i l’estesa de la xarxa per tots els nuclis. En total s’han previst 14 càmeres al centre, 13 als nuclis marítims, set al Tancat, dues a la Muntanyeta, dues als Bulevards, tres a l’Oasis i l’Eden Park, dues a Sant Vicenç de Calders, i una a Mas Borràs-Mas Astó, el Nou Vendrell, i el polígon La Cometa.

Reconeixement facial

El regidor de Seguretat, Christian Soriano, ha detallat que les noves càmeres seran d’última generació, amb un sistema d’intel·ligència artificial i de reconeixement facial. Les imatges que s’obtinguin s’enviaran directament a vuit monitors que estaran a la comissaria de la policia local. També es posaran nous quatre lectors de matrícules.

Soriano ha explicat que amb aquest desplegament es persegueixen tres objectius, “prevenir la comissió de delictes, millorar l’eficiència per trobar els autors d’actes delictius o incívics, i sancionar els vehicles que entrin a zones no autoritzades”. El regidor espera que amb les noves càmeres els delictes puguin caure “en un 35%”, que és el que ha passat en altres ciutats on s’ha fet un desplegament similar.

El cost d’aquesta actuació serà de 260.000 euros, 200.000 dels quals es cobriran amb una subvenció de la Diputació de Tarragona. La previsió és que ja puguin estar en funcionament l’estiu del 2025. Des de l’Ajuntament apunten que més endavant hi haurà una segona fase en la qual s’afegiran més càmeres en altres punts.

 

FER UN COMENTARI