Els dies 5 i 6 d’octubre se celebrarà a Sant Joan de Mediona el Festival Per Tu, una iniciativa que programa xerrades, contes, tallers, música, espais de joc i de creació, entorn el procés de dol. És una trobada pensada per a infants i adults, que vol oferir eines i recursos per treballar els processos que envolten la pèrdua i la mort, amb la cultura i l’art com a eina de transformació.

Primera activitat a Vilafranca
El tret de sortida del festival arriba abans, el 22 de setembre, al teatre Cal Bolet de Vilafranca, amb l’obra Estimada mort de Ruth Estrada. La peça ens mostra una història plena d’humor, humanitat i tendresa, que ajuda a fer les paus amb la mort. Té una durada de 90 minuts i és apta a partir de 10 anys. Les entrades es poden comprar a https://www.ticketic.org/ca/entrades/estimada-mort

El cap de setmana del 5 i 6 d’octubre, a Sant Joan de Mediona es desplegarà el gruix del festival, amb una extensa programació que inclou, entre altres, l’exhibició de circ aeri del Duo Lof, els concerts de Natxo Tarrés & The Wireless, d’Àlex Pérez i de Regadiu, tot plegat combinat amb espais de joc per als més petits, tallers, xerrades, l’exposició “Expressions del dol” i un espai artístic col·lectiu per honorar els diferents processos de pèrdua, de manera individual o col·lectiva.

El Festival Per Tu és organitzat per l’associació Creixem en Tribu, del Penedès. L’experiència de dol viscuda per dos dels seus membres, amb la mort prematura del seu fill, els va dur a crear aquest gran espai de trobada per parlar de la mort i del procés de dol, entenent-los com a llocs comuns que ens afecten a tothom en algun moment de la vida.

El festival, que és gratuït i vol tenir continuïtat en el temps, es tirarà endavant de manera autogestionada i amb el suport mutu de diverses persones. Per fer-lo possible s’està finançant de manera col·lectiva i per diferents vies, com són la venda d’entrades per veure l’obra de teatre (també amb entrades a fila 0), la venda de samarretes i bosses, les donacions voluntàries de mecenes i patrocinadors o el servei de barra, amb beguda i menjar, que hi haurà durant els dos dies que durarà el festival. A l’hora de dinar del dissabte 5 d’octubre hi haurà paella per a tothom qui en vulgui, amb reserva prèvia de cobert al correu [email protected].

FER UN COMENTARI