El pa, l’arròs i la pasta engreixen?

0
55
FOTO CEDIDA PER AMETLLER ORIGEN
Contingut patrocinat per

Estem segurs que més d’una vegada ho hauràs sentit o llegit; i és que està molt estesa la creença que el pa, l’arròs i la pasta són aliments que engreixen. Tot i això, has de saber que és un fals mite, i a continuació t’explicarem per què. Atent!

El pa, l’arròs i la pasta són aliments que formen part del grup dels carbohidrats rics en midó, un grup que també se’ls coneix amb el nom de farinacis, i són la principal font d’energia per a l’organisme. Perquè te’n facis una idea, aquests aliments i d’altres cereals o grans són els que ens donen energia de forma gradual i ens permeten, per tant, seguir el ritme del dia a dia. Són doncs, aliments saludables i que han de formar part de la nostra alimentació.

Més concretament, els aliments que formen part d’aquest grup, els farinacis es recomana que estiguin presents en els tres àpats principals, especialment en el dinar i el sopar, i en cada un d’aquests, han de representar el 25% de plat. L’altre 25% correspon als aliments proteics (peix, llegum, carn i ous, principalment) i el 50% restant a les verdures i hortalisses. Així doncs, un dinar podria ser un plat d’arròs integral amb verdures saltades i una suprema de salmó, o una torrada d’escalivada amb pa i un pit de pollastre a la planxa.

Tot i això, et recomanem que sempre que puguis consumeixis el pa, l’arròs i la pasta en la seva forma integral, ja que aporta més fibra, i s’ha elaborat amb el gra sencer, sense refinar. Així que ja ho saps, no et deixis enganyar i gaudeix de tots els beneficis del pa, l’arròs i pasta en tots els teus àpats!

FER UN COMENTARI