L’Ajuntament de Vilanova farà una modificació puntual del Pla General per incloure nous usos industrials al polígon industrial La Plana, on hi ha les naus de l’antiga Mahle i de Megadyne Rubber. A petició d’aquestes dues empreses, el ple ha aprovat aquest dilluns l’inici dels tràmits i ara els serveis tècnics municipals redactaran la proposta.

L’objectiu és diversificar l’activitat industrial en aquest sector, ja que fins ara qualsevol empresa que s’hi vulgui instal·lar té els usos molt limitats. A la parcel·la de Mahle, per exemple, només es poden fabricar pistons d’alumini. En aquest sentit, l’Ajuntament considera que aquesta modificació “ha d’obrir les portes a la reindustrialització de la nau de l’antiga Mahle”, si bé s’hi descarten activitats de logística perquè “comportarien un alt impacte en la mobilitat”. La proposta de modificació inclourà la millora de les vies actuals d’accés al polígon, així com la connexió amb la carretera del pantà.

Que Mahle iniciés aquest procés urbanístic era una reivindicació del territori per permetre la reindustrialització de la zona, després que la multinacional alemanya decidís tancar les seves plantes a Vilanova el gener de 2022.

 

FER UN COMENTARI