Un Guimerà “trencador” obrirà la temporada d’espectacles al Vendrell

0
99
Presentació de la temporada d'espectacles de tardor al Vendrell.

L’Ajuntament del Vendrell ha presentat la programació d’espectacles culturals de tardor que s’inclouen en el Temporada. Seran onze propostes de teatre i música que començaran el 5 d’octubre i s’allargaran fins a l’1 de desembre. Les teatrals tindran el Tàg com a escenari, mentre que els concerts es faran majoritàriament a l’Auditori Pau Casals.

Un dels espectacles més destacats és el que obrirà la programació. Es tracta de la primera producció pròpia que s’impulsa al 100% des del Teatre Àngel Guimerà (Tàg) i, segons la regidora de Cultura, Sílva Vaquero, servirà per posar “la cirereta” a l’Any Guimerà. Amb el nom de Ra, Ra, Ra, l’obra suposa una nova lectura de tres obres clàssiques del dramaturg vendrellenc (Terra Baixa, Maria Rosa i Mar i cel) de la mà de tres creadors locals, els vendrellencs Xavier Sanjuan i Albert Boronat, i el calafell Albert Pijuan.

Cadascun d’ells ha tingut “carta blanca” per reformular una de les obres de Guimerà, traslladant aquestes peces clàssiques “a l’actualitat”. Oriol Nicolàs, gerent del Tàg, ha avançat que el resultat és “més trencador de l’habitual”, i ha remarcat que la producció s’ha fet comptant amb una presència rellevant “de talent local“, tant pel que fa als actors i les actrius, com en altres espais com el vestuari, el so, el disseny gràfic o l’escenografia. Es farà per partida doble, el dissabte 5 d’octubre a les 20.00 hores i el diumenge 6 a les 18.00 hores.

Més teatre i música

La programació del Temporada de tardor inclou tres obres més de teatre, destacant El mestre i el mar (18 d’octubre), obra basada en la història del mestre català Antoni Benaiges que va ser assassinat el 1936 a la zona de Burgos. L’ha portat als escenaris amb èxit la companyia Eòlia Escena Emergent, en la qual hi ha la vendrellenca Aleida Mañas, que ha remarcat que l’obra proposa una “reflexió” sobre el passat “per no tornar a repetir els mateixos errors”. La producció de la Sala Trono i el TNC Amnèsia (16 de novembre) i l’obra Jauría (30 de novembre) basada en les transcripcions del judici del cas de la manada, completen les propostes teatrals.

En l’apartat musical, la programació del Temporada inclou cites anuals inamovibles com el concert de gralles que es fa per la Fira de Santa Teresa (10 d’octubre), que en aquest cas anirà a càrrec dels Grallers del Pla de Bages. També es podrà gaudir de nou del saxofonista Dani Nel·lo junt amb Organ Trio (26 d’octubre), els Northern Cellos interpretant diverses bandes sonores (9 de novembre), l’Escola de Ball Míriam Buitrago revisitant peces mítiques de grans musicals (22 de novembre), el concert líric centrat en composicions operístiques i de cançó italiana que oferiran la soprano Anna Penalba, el baríton Lluís Sintes i el pianista Jordi Pascual sota el nom De Bèrgam a Nàpols (23 de novembre), i la Camerata XXI barrejant música i tecnologia (1 de desembre).

A això cal sumar una proposta familiar, El vestit pop de l’emperador (20 d’octubre), a càrrec de La Roda Produccions. Les entrades pels diferents espectacles es podran comprar a partir del divendres 27 de setembre, a través de la web del Temporada, presencialment els divendres al matí a l’Escola de Música Pau Casals, o fent servir la nova aplicació de telèfon mòbil que ha desenvolupat Community by Goil.

FER UN COMENTARI