Com no tenir una premsa independent ha afectat en el procés independentista, la temptació a l’abstenció en les darreres eleccions i la tensa relació entre el Principat i el País Valencià són els tres eixos de la cinquena edició de les jornades de pensament nacional, Repensem-nos, impulsades per la Marxa de Torxes. “En aquesta edició volem reflexionar sobre la situació del país sense entrar dins la batalla sobre com hem de culminar el procés independentista, per aquest motiu, ens hem decantat per temes que preocupen al sobiranisme, però que no s’acostumen a parlar tant”, ha explicat Jaume Claramunt, membre de l’entitat.

La primera sessió serà el divendres 4 d’octubre amb “La premsa és lliure, no hi ha manipulació” i comptarà amb dos ponents referents en l’àmbit del periodisme independent; Vicent Partal, periodista i director de VilaWeb i Albano-Dante Fachín, periodista i director d’Octuvre, acompanyats de l’escriptor penedesenc Pep Antoni Roig, director creatiu i col·laborador a diferents mitjans de comunicació. Seguidament, dijous 10 d’octubre serà el torn de “Política i antipolítica” on el filòsof Bernat Dedéu, l’exdiputat de la CUP Antoni Baños i la periodista Pilar Carracelas reflexionaran sobre el descrèdit dels partits i de la classe política en general, que ha comportat l’increment de l’abstenció en les darreres eleccions convocades.

Les jornades es tancaran el divendres 18 d’octubre amb l’escriptora i periodista Núria Cadenes, el periodista i exdirector de TVC Vicent Sanchis i el filòleg Gerard Furest, que debatran sobre la reivindicació dels Països Catalans, les acusacions creuades i la tensa relació entre el Principat i el País Valencià a “Què seríem sense València?”.

Les sessions tindran lloc a les 19:30 h al Fòrum Berger Balaguer. L’accés és gratuït i lliure, però l’aforament és limitat.

FER UN COMENTARI