“A peu a l’escola” és el nom del nou servei d’acompanyament per a escolars que posarà en marxa l’Ajuntament del Vendrell a partir del dia 1 d’octubre. La regidora d’Ensenyament, Sílvia Vaquero, ha remarcat que es tracta d’una prova pilot que de moment es durà a terme als col·legis Pau Casals, Àngels Garriga i Marta Mata, i que s’ha desenvolupat conjuntament amb les AFA de les escoles i la Ballaruga.

“Es tracta d’un servei gratuït per a infants d’educació infantil i primària amb el qual volem promoure la mobilitat sostenible, una vida més saludable i un ajut a la conciliació familiar“, ha detallat Vaquero. El servei ofereix un acompanyament tant per anar a l’escola al matí com per tornar a la tarda.

En total hi ha tres punts de trobada on els escolars poden afegir-se a la comitiva. La sortida serà sempre a les 08.10 hores de la plaça de la Xemeneia, a la carretera de Valls. Després es faran parades al carrer de les Quatre Fonts (08.30 hores) i al parc de Neus Català (08.40 hores). Per a la tornada, els horaris seran a les 17.00 hores al parc de Neus Català, a les 17.10 hores al carrer de les Quatre Fonts i a les 17.20 hores a la plaça de la Xemeneia.

L’itinerari passa principalment per carrers de prioritat per als vianants, a través de la plaça Nova, el carrer Alt, el carrer Major, el carrer de les Quatre Fonts i el carrer de la Cristina Baixa. Des del parc de Neus Català se segueix per la carretera de Sant Vicenç, que és molt àmplia, fins a l’altura de l’Esclat, on ja es desvia cap als centres escolars per dos carrers diferents.

L’acompanyament anirà a càrrec de monitors de la Ballaruga i tots els infants aniran identificats. Les famílies que vulguin gaudir del servei han d’enviar un correu electrònic a [email protected] i respondre el qüestionari que hi ha. Es pot fer servir de manera continuada, però també per un dia puntual. Des del consistori apunten que si l’aposta és reeixida, s’estendrà als altres centres del municipi.

 

FER UN COMENTARI