L’oposició en bloc exigeix al govern de Vilanova la readmissió dels dos treballadors municipals acomiadats

0
175
Josep Manel Ametllé (CUP), Marc Segarra (Transformem VNG), Conxi Martínez (ERC), Jaume Carnicer (Junts per Catalunya) i Carlos Remacha (PP). / La Fura

L’oposició en bloc de l’Ajuntament de Vilanova, formada per Esquerra Republicana, Transformem VNG, Junts per Catalunya, la CUP i el Partit Popular, han demanat aquest matí la readmissió immediata dels dos treballadors municipals acomiadats aquest estiu. Retreuen al govern l’actuació de la regidoria de Recursos Humans perquè no “s’ha avaluat la possibilitat d’adaptar-los-hi el lloc de feina”, la qual cosa titllen de “greu precedent”. Per tot plegat, l’oposició també ha demanat la dimissió del regidor de Recursos Humans, Alfredo Villa.

En una atenció als mitjans, els portaveus dels diferents grups municipals a l’oposició han denunciat que el govern de Vilanova ha acomiadat “injustament” una treballadora de la brigada i un altre de Canal Blau. Dues persones a qui l’Institut de la Seguretat Social els hi va reconèixer al mes de maig la incapacitat permanent total. Els dos empleats van demanar l’adaptació del seu lloc de feina, d’acord amb el conveni col·lectiu de l’Ajuntament, però “el govern els ha acomiadat sense estudiar la possibilitat de reubicar-los en una segona activitat”.

L’oposició també ha criticat que els treballadors no han rebut cap acompanyament per part de la regidoria de Recursos Humans, ni se’ls ha manifestat la voluntat de voler reconduir la seva situació. Una conducta que veuen com “un greu precedent”, ja que “això podria passar-li a qualsevol altre treballador municipal”. Per tot plegat, han demanat la dimissió del regidor de Recursos Humans, Alfredo Villa, perquè “entenem que algú que està al capdavant del personal de l’Ajuntament no pot actuar d’aquesta manera, sense cap informe que l’avali”.

L’oposició confia que aquesta demanda conjunta faci reaccionar el govern, que no s’ha pronunciat al respecte. De fet, no ho fa des del darrer ple municipal, quan Alfredo Villa, preguntat per Transformem VNG, va justificar la rescissió dels contractes en un informe dels serveis jurídics municipals. Si l’equip de govern no mou fitxa, l’oposició ja ha avançat que convocaran un ple extraordinari per abordar aquest assumpte.

FER UN COMENTARI