L’Ajuntament del Vendrell ha aprovat inicialment la nova Ordenança de Mobilitat que ha de regular els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), posant especial atenció en els patinets elèctrics. La norma s’ha elaborat després d’un acord entre el govern local i el grup de Som Poble-ERC, que havia presentat una proposta de resolució sobre aquest assumpte. També ha rebut l’aportació d’altres grups i col·lectius, com ara l’alumnat de l’institut Mediterrània.

L’ordenança estipula que l’edat mínima per conduir un patinet elèctric és de 14 anys i que cal tenir de forma obligatòria una assegurança de responsabilitat civil. També cal fer servir en tot moment el casc i està prohibida la conducció per sobre de voreres o a les illes de vianants. De la mateixa manera, en aquells carrers que hi hagi un carril bici, els patinets hauran de circular-hi de forma obligatòria. La velocitat màxima fixada per a aquests vehicles és de 25 km/hora i no podran dur cap acompanyant.

Un cop feta l’aprovació inicial, la norma estarà 30 dies en exposició pública abans de fer l’aprovació definitiva. Després, el consistori impulsarà una campanya pedagògica als instituts de la ciutat per donar a conèixer les noves normes, abans de començar a sancionar. L’ordenança també estipula les diferents sancions, que van dels 200 euros per anar sense casc o per la vorera, als 3.000 euros per provocar danys al mobiliari urbà.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, ha explicat que la Direcció General de Trànsit (DGT) fixa unes normes comunes per als VMP, però afegeix que deixa alguns aspectes a discreció dels ajuntaments, com ara l’obligatorietat de dur casc o de tenir una assegurança, i l’edat mínima d’ús. Aquests són punts que ha decidit el consistori. Jennifer Macía, del grup de SP-ERC, ha agraït al govern que s’hagi obert a treballar la normativa de forma conjunta. L’ordenança també regula l’ús de les bicicletes. En aquest cas, el casc per als majors d’edat no és obligatori, tot i que sí que es recomana.

Soriano i Macía, amb la nova Ordenança de Mobilitat.

FER UN COMENTARI