La fira d’ocupació Girafeina s’obre a la participació de persones amb diversitat funcional

0
81
La fira estarà ubicada al recinte de La Paperera. / Ajuntament.

La fira d’ocupació Girafeina torna a Vilanova i la Geltrú el pròxim dimarts, 8 d’octubre, i ho fa carregada de novetats. La més significativa és el canvi d’emplaçament, que es trasllada de la plaça del Mercat al recinte de La Paperera, a més d’obrir-se a la participació de persones amb diversitat funcional.

Un any més, l’objectiu de la Girafeina és posar en contacte empreses que necessiten contractar personal i persones que cerquen feina. Enguany hi participen una quinzena d’empreses de diversos sectors i, com a novetat, hi participaran persones amb diversitat funcional i trastorns de la salut mental. En aquest sentit, aquests col·lectius també seran presents a la fira amb una paradeta on es faran tallers i dinàmiques formatives per “aconseguir que es presentin i facin entrevistes als llocs de feina ordinaris”, ha explicat la regidora d’Ocupació i Inclusió de l’Ajuntament de Vilanova.

Una altra novetat és la incorporació a la fira de vuit empreses del tercer sector que, a més de mostrar la feina que fan amb grups especialment vulnerables, oferiran llocs de feina. També hi haurà una mostra de tastets d’oficis de costura, reparació de bicicletes, pintura urbana i bellesa.

Finalment, i a diferència de l’any passat, enguany no només es recollirà el currículum de les persones aspirants al lloc de feina, sinó que també es destinarà un mínim de deu minuts a fer entrevistes de feina. Per evitar cues es proporcionaran cites concertades i s’establiran un seguit de filtres per agilitzar el procés. En total, la Girafeina posarà a disposició de les persones interessades 31 ofertes laborals, que en global representen 92 llocs de treball al Garraf i Penedès.

FER UN COMENTARI