“Els convido a veure la posta de sol des del meu terrat, i així podreu veure els apunyalaments, els atacs amb destral o com intenten llençar gent des del balcó… Els veïns del carrer tenim por, la gent gran ens demana que els acompanyem a la porta”. Aquesta és la denúncia que va fer al ple municipal d’aquest dilluns una veïna del carrer de Josep Carner del Vendrell, en referència al bloc ocupat que des de fa mesos genera problemes de convivència en aquesta zona.

La veïna va decidir intervenir tapada amb una caputxa per no ser identificada a la televisió, i evitar així possibles represàlies. “Abans de venir aquí ens han increpat”, assegurava. El seu testimoni reflecteix perfectament el sentiment d‘impotència, ràbia i resignació que senten els que viuen en aquest carrer davant d’una situació que s’allarga en el temps.

Fa quatre mesos, un grup de veïns ja va fer acte de presència al ple per denunciar el mateix. Des d’aleshores s’han succeït els dispositius policials al bloc, amb identificacions, detencions o talls d’aigua i electricitat. A la pràctica, però, res ha canviat. “Quan en prenen un, en ve un altre, i als veïns no ens deixen en pau”, lamenta la veïna, que també assenyala que a l’edifici hi ha animals lligats i “menors que no van a classe”.

Els veïns estan segurs que una part d’aquests ocupes provenen del complex que es va desallotjar i tapiar abans de l’estiu a la zona de la Creu de Coma-ruga: “el problema s’ha traslladat aquí”. Des del govern local insisteixen que l’únic que poden fer en aquests moments és “estar-hi a sobre i fer dispositius de forma constant“. “Ja sé que no és consol ni podem demanar paciència davant una situació així, però tal com hem resolt altres casos, acabarem resolent aquest”, va expressar al ple l’alcalde, Kenneth Martínez.

La situació d’aquest bloc del carrer de Josep Carner segueix el mateix patró que altres casos similars. Es tracta d’edificis que van quedar buits o inacabats amb la crisi del 2008 i que són, en la seva majoria, propietat d’entitats bancàries. Això en complica les gestions quan es produeixen ocupacions com l’actual, que generen un gran nivell de conflictivitat.

El bloc ocupat del carrer de Josep Carner.

FER UN COMENTARI