El Vendrell anuncia “multes il·limitades” fins que un bloc sigui “enderrocat o rehabilitat”

0
95
L'edifici inacabat del carrer Bergueda.

L’Ajuntament del Vendrell està decidit a resoldre d’una vegada el problema de salubritat que provoca el bloc de pisos inacabat situat al número 21 del carrer del Berguedà, al barri del Tancat. Des de fa més de deu anys, els veïns que viuen al costat d’aquest gran esquelet de formigó es queixen per la brutícia que generen els nombrosos coloms que han fet el seu niu a l’interior, així com per la presència de rates.

Diferents partits de l’oposició van presentar el passat mes de març una proposta de resolució demanant que s’actués per capturar els coloms. Ara, al ple d’aquest passat setembre, la regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Núria Rovira, ha anunciat “mesures contundents” perquè la propietat, una entitat bancària, mogui fitxa d’una vegada.

O rehabilitació o enderroc, aquestes són les dues opcions que els hem donat”, va explicar Rovira. Per assegurar que això es du a terme, l’Ajuntament ha obert un expedient a la propietat i es començaran a posar “sancions il·limitades” si no s’impulsa cap de les dues alternatives. Segons la regidora, això els permetrà obtenir fons per si al final ha de ser el consistori qui enderroqui l’edifici.

Rovira ha afegit que mesures “contundents” com aquesta es volen aplicar a “tots els edificis” similars que hi ha al municipi i que generen “un forat negre en el veïnat”. Si els propietaris no actuen per rehabilitar els edificis o enderrocar-los, serà l’Ajuntament qui ho farà, amb els diners que cobri de les sancions que els interposi.

FER UN COMENTARI