La Policia Local de Sant Sadurní ha denunciat que durant el concert de dissabte del Cavatast, celebrat a la plaça de l’Ajuntament, la porta d’accés a la comissaria va ser bloquejada pel material tècnic de l’esdeveniment, una circumstància que “va dificultar l’accés dels agents, així com de persones grans o en cadira de rodes”, segons ha manifestat un dels agents. A més, a causa d’aquest fet, han assegurat que no es podia dur a terme cap actuació policial que dugui a portar una persona a la prefectura, ja sigui una identificació, confecció de diligències amb un detingut o interposar una denúncia. “No podíem preservar la intimitat”, ha reivindicat.

A més, a banda del bloqueig de l’accés a la comissaria, els agents han posat de manifest que, a causa de l’alt volum del concert, “era impossible agafar una trucada d’emergència d’un ciutadà”, ja que, afirmen que no podien sentir el telèfon.

L’alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, ha assegurat a La Fura que el cos policial no els ha fet arribar cap queixa formal, de fet, assegura que és una situació recurrent pel Cavatast i que des del consistori els han ofert alternatives. “Tenen el telèfon desviat al mòbil i els hi vam oferir instal·lar una emissora al Casal d’Entitats o a l’Oficina del Servei de la Via Pública”, explica. A més, Vernet ha afirmat que els agents i els ciutadans podien accedir per dos accessos alternatius. “L’Ajuntament té tres portes per les quals es pot accedir a la comissaria. És veritat que la que dona un accés directe estava bloquejada, però tant la lateral com la principal de l’edifici estaven totalment desbloquejades”, ha conclòs.

La nova comissaria, molt reivindicada
El mes de febrer, el Sindicat Independent de la Policia Local – Federació de Professionals de la Seguretat Pública va demanar formalment a Inspecció de Treball que tanquessin les dependències policials per diverses deficiències en matèria de seguretat. En aquest sentit, Vernet ha indicat que, tal i com van anunciar el mes de juny, tenen previst traslladar les dependències de la Policia Local als baixos d’una nova promoció d’habitatges de lloguer assequible, situada al carrer d’Alacant. “El projecte ja està redactat i permetrà que una cooperativa d’habitatge hi construeixi, però actualment s’està acabant de tancar el finançament”, ha exposat.

 

 

 

FER UN COMENTARI