L’alcalde de Calafell considera que la zona taronja ha estat “un èxit rotund” aquest estiu

0
165
Calafell ha augmentat les places de zona taronja enguany.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha qualificat “d’èxit rotund” el funcionament de l’aparcament regulat durant els mesos de juliol i agost. Aquest estiu, Calafell ha incrementat la zona taronja, amb noves places que s’han creat al nord de la via del tren, concretament a l’entorn dels carrers del Pescador i de la Barca, i al pàrquing del Blanquet. Són places que s’han sumat a les que fa anys que ja funcionen a la zona de Segur Platja.

La decisió d’ampliar la zona taronja es va prendre per suplir l’eliminació de la tarifa de resident a la zona blava, donant així compliment a diverses sentències judicials que impedien discriminar entre els usuaris de l’estacionament regulat. Un cop superat el primer estiu amb aquest canvi, diferents grups de l’oposició van demanar a l’últim ple que el govern fes una valoració del seu funcionament, assegurant que hi havia hagut moltes queixes de la població.

Ferré, en canvi, va afirmar que la població “està molt contenta” amb els canvis fets a la zona taronja, afegint que ha afavorit “que hi hagi més aparcament”. En aquest sentit, va oferir algunes dades al respecte, com ara que a la zona de Segur Platja hi ha hagut “un increment del 20% dels cotxes aparcats” en relació amb l’estiu passat. També han pujat els ingressos per ús d’aquestes places, passant dels 300.000 euros del 2023 als 450.000 euros d’aquest 2024.

Ferré sí que va admetre que, de cara a l’any vinent, caldrà fer alguns “ajustaments i correccions” d’aquells aspectes que han funcionat menys bé. Entre ells va destacar el fet que algunes màquines de la zona del Blanquet no van funcionar i que hi ha hagut un sobre ús de places d’aparcament gratuït en zones properes, com ara al pàrquing del Mercat, molts cops fent un mal ús dels aparcaments. Cal recordar que des del dia 1 de setembre les places de zona taronja ja no funcionen i són de lliure aparcament.

FER UN COMENTARI