ERC ha anunciat la posada en marxa, aquest mateix dimarts, d’una nova campanya per reclamar al PSC i al PSOE que executin l’Eix Ferroviari Transversal (una línia pensada especialment per trens de mercaderies que uniria Lleida amb Girona passant pel centre del país) tal com es va aprovar ja l’any 2011 i que inverteixin en l’R4 per millorar el servei per als ciutadans, i no per les mercaderies. Els republicans presentaran mocions a tots els ajuntaments on tinguin representació, així com al Consell Comarcal, demanant que es defensi la Declaració de Vilafranca, el manifest impulsat per l’associació Provegueria Penedès que el 31 de maig d’enguany van signar tots els partits que concorrien a les eleccions europees i que demanava al govern de l’Estat Espanyol que impulsés la construcció del traçat ferroviari definit en l’aprovat Pla Director Urbanístic de l’Eix Transversal Ferroviari (ETF).

Per ERC fer realitat aquesta nova línia projectada especialment per al pas de mercaderies és la millor alternativa per descongestionar l’R4 i l’Eix Mediterrani. Pere Sàbat, regidor vilafranquí i portaveu del grup d’ERC al Consell Comarcal denunciava “la desinversió crònica i premeditada” del govern central en matèria d’infraestructures a Catalunya, especialment les ferroviàries i llençava aquesta petició al PSC: “Ara que governen a tot arreu és hora que es posin les piles i que exigeixin a Madrid i al responsable de Renfe, que també és del mateix partit, les inversions que la comarca i la ciutadania de l’Alt Penedès necessita”.

A banda de la construcció de l’Eix Ferroviari Transversal, els republicans demanen que s’inverteixi en l’R4 i que es faci amb la mirada posada en l’interès dels ciutadans que l’han d’utilitzar cada dia. “La desinversió crònica que pateix el transport públic al nostre país i la nostra comarca deriva en un problema de mobilitat extremadament greu”, reblava Sàbat.

Amb aquesta campanya ERC recull el guant que des de l’associació Provegueria Penedès es va llençar fa unes setmanes, quan es va anunciar l‘inici de reunions amb els alcaldes de les quatre capitals de la vegueria per demanar que se sumin a la demanda i defensa de l’Eix Ferroviari Transversal i a la presentació d’una web en la qual entitats i ciutadans poden sumar-se a la petició.

FER UN COMENTARI