La investigadora astrofísica vilafranquina de l’Institut de Ciències de l’Espai, Clàudia Soriano, va rebre el passat dijous 10 d’octubre un dels Premis Dona TIC 2024, en la menció Aeroespacial per la seva recerca dels camps magnètics dels exoplanetes i la tasca divulgadora en ciències de l’espai.

Soriano és graduada en física per la Universitat Autònoma de Barcelona i després d’estudiar un màster en astrofísica, física de partícules i cosmologia, es va incorporar com a doctoranda al projecte IMAGINE, on investiga els camps magnètics dels exoplanetes. D’altra banda, també es dedica a la divulgació científica mitjançant l’Associació Catalana d’Estudiants de Física, la qual n’és cofundadora. A més, actualment ocupa el càrrec de responsable d’esdeveniments a Women in Aerospace – Barcelona, on contribueix a la comunitat aeroespacial.

El lliurament dels premis va tenir lloc a la sala La Paloma i entre les 70 candidatures presentades a la desena convocatòria, han optat a més reconeixements que mai: 12 guardons en lloc dels 10 de les últimes edicions. Els Premis Dona TIC 2024 són impulsats per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer el paper i el talent de les dones en l’àmbit de les noves tecnologies i les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) i oferir referents a nenes i noies.

FER UN COMENTARI