Els viticultors i cellers de la DO Penedès han tancat la verema 2024 amb una collita que minva un 16% respecte de l’any passat a causa de la intensa sequera dels darrers tres anys i l’afectació de diverses plagues com el míldiu i el mosquit verd. Malgrat aquesta circumstància, la regió vinícola ha valorat molt positivament la qualitat del raïm de la verema 2024 i la seva maduració, que permetran elaborar vins de gran qualitat.

Tot i que els litres de pluja recollits al Penedès durant la primavera han estat els d’un any normal i han permès que els ceps afrontessin la campanya de la verema amb millors condicions que l’any passat, el gran període de sequera que travessa el territori en els darrers anys, ha fet que alguns ceps no sobrevisquessin i que les produccions en general siguin més baixes. Per torna, s’hi sumen les importants afectacions per part del fong míldiu i el mosquit verd que aquest 2024 ha estat especialment virulent, un fet que ha dificultat la maduració del raïm i que el fruit es desenvolupi en òptimes condicions. A més, segons indiquen, les vinyes properes a zones boscoses han patit els efectes de la presència de porcs senglars i els cabirols, que s’han menjat els raïms i els brots.

De totes maneres, el resultat ha estat una verema més curta i amb menys quilos que l’esperat, la qualitat del raïm, així com la seva maduració, han estat bones per tal de poder elaborar vins, que de moment, marquen una molt bona qualitat.

FER UN COMENTARI