La 360a edició de la Fira del Gall donarà el tret de sortida amb el pregó del cuiner i creador de contingut de Sant Sadurní d’Anoia Jacint Carafí, conegut com a Cintet. La Fira del Gall se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 de desembre al parc de Sant Julià i al Pavelló Firal, tot i que uns dies abans, el dimecres 18 de desembre a les 20 h el cuiner penedesenc marcarà l’inici de l’esdeveniment des de l’auditori del Vinseum.
Amb gairebé 85 mil seguidors a Instagram i 16,5 mil a TikTok, Carafí és un gran defensor de la cuina tradicional catalana i dels productes de proximitat, que mostra a les xarxes mitjançant receptes. Encara que havia d’estudiar fisioteràpia, la seva trajectòria professional va fer un gir radical als setze anys, quan va entrar a treballar a la cuina d’un hotel a Escaló (Pallars Sobirà), on es va enamorar de l’ofici. Després d’estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Girona, va treballar durant quatre anys al grup Ametller Origen, primer a la cuina i després com a creador de contingut.
En el seu pregó, Jacint Carafí, parlarà de les propietats i beneficis del Gall del Penedès, un producte emblemàtic de la nostra gastronomia i compartirà consells i idees per cuinar-lo.